Kategóriák
Gyorskölcsön Kalkulátor 2020 Gyorskölcsön készpénzben munkáltatói igazolás nélkül 2020

Gyorskölcsön munkáltatói igazolás nélkül 2020

Azonnali gyorskölcsön készpénzben munkáltatói igazolás nélkül 2020

Gyorskölcsön feltételei

A gyorskölcsön igénylésének feltételei bankok szerint változnak, viszont a következő feltételek minden pénzintézet esetében érvényesek:

1 – legalább 18. életévét betöltött személy igényelheti

  • állandó jövedelem, stabil munkahely szükséges
  • magyarországi lakcím
  • legalább 3 hónapos munkaviszony a jelenlegi munkahelyen
  • az igénylő nem szerepelhet negatív státusszal a KHR listán

Miért kell a munkáltatói? Mert a bankok szeretnék viszontlátni a kölcsönadott pénzüket. Ha te nem tudod fizetni a törlesztőt, mert nincs miből rendszeres jövedelem híján, a bank csak veszít azon, hogy pénzt ad neked.

Így igazold a jövedelmed, ha személyi kölcsönt akarsz felvenni

Van tehát lehetőség arra, hogy olyan jövedelem alapján hitelezzen neked a bank, amelyhez nem kell munkáltatói, azaz nem alkalmazottként keressed a kenyeredet. Azonban ne felejtsd el, hogy valamilyen igazolás nélkül nem fog menni. Amennyiben nem akarod alkalmazottként munkáltatóival alátámasztani, hogy van bevételed, az alábbi lehetőségeid maradtak:

  • Nyugdíjasként elég bevinned a nyugdíjigazolványod (törzslapot) a bankba, vagy 3 havi nyugdíjszelvényt bemutatnod, ha nem vagy ügyfél és a bank nem látja a bankszámlakivonatodon, hogy hozzájuk érkezik a nyugdíjad.
  • Vállalkozóként a NAV-tól kell kérned igazolást, illetve egy állásfoglalást, hogy nincs adótartozásod.

Külföldi munkavállaló vagy? Ha van magyar lakcímed, kaphatsz hitelt. Ehhez a munkáltatód jövedelemigazolása kell, amelyet a bankok ma már angol vagy német nyelven is elfogadnak.

A bank ezeken kívül kér még 3-6 hónapra visszamenőleg bankszámlakivonatot vagy lakcímre érkező telefon- vagy rezsiszámlát, de kérhet extra igazolásokat is (például őstermelők esetében), ráadásul, ha nem látja biztosítottnak a hitel visszafizetését, fedezetet és kezest is rendelhet a hitelszerződéshez, vagy amennyiben a hitelcélt többen használjátok fel és indokolt, adóstárs bevonásával biztosíthatja a hitel visszafizetését.

Kizáró okok: így bukhatod el az igénylést

A legtöbb banknál csak úgy juthatsz kölcsönhöz, ha rendelkezel legalább 3 hónapos munkaviszonnyal, de a legjobb, ha legalább egy éve folytonos munkaviszonyod van. Próbaidőre nem vehetsz fel kölcsönt,  igazolás bemutatásával sem.

Akkor is elkaszálják az igényedet, ha a munkaszerződésed határozott idejű. A legtöbb bank így nem ad kölcsön, hiszen kockázatos a jövőbeli fizetés.

Ha nincs érvényes magyar azonosító okmányod, akkor sem lesz nagy sikered a személyi kölcsönök világában. Ezek az iratok az azonosítás alapjai.

Szintén kizáróok, ha szerepelsz a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) negatív adóslistáján, amelyet korábban BAR-listaként emlegettek. Azt, hogy szerepelsz-e a KHR negatív adóslistáján, ellenőrizheted. A KHR-t üzemeltető BISZ Zrt.-nél vagy akármelyik pénzintézetben igényelheted, hogy megkapd a „Saját Hiteljelentést” díjmentesen.

A kölcsön összegét tekintve a hitelintézetek a jövedelem akár három-négyszeresét adhatják oda a hiteligénylőknek. Most nézzük meg, hogyan vehető fel egy személyi kölcsön munkáltatói igazolás nélkül. Egyáltalán felvehető-e? A válasz igen, megoldás létezik személyi kölcsön munkáltatói igazolás nélküli felvételére. A munkáltatói igazolást el lehet kerülni, de jövedelem mindenképpen szükséges a hitelfelvételhez. A bankok abban is egyetértenek, hogy milyen típusú jövedelmet fogadnak el egy kölcsön felvételekor, vagyis, hogy mi számít jövedelemnek hitelfelvételkor.

 

A hitelintézetek kétféle jövedelmet ismernek el hiteligénylésnél:

  • Elsődleges jövedelem (önállóan megállják helyüket): a munkabér, amit alkalmazottként kap; vállalkozóként a saját magának fizetett bér; nyugdíjasként a nyugdíj
  • Másodlagos, vagy kiegészítő jövedelem (önállóan a bank nem tudja értékelni, de az elsődleges jövedelem mellé beszámíthatók): GYES, GYED, családi pótlék, szociális támogatások, ösztöndíjak, osztalék, részesedés stb.

Személyi kölcsön munkáltatói igazolás nélkül: Jövedelemigazolás

Van tehát lehetőség arra, hogy jövedelem alapján hitelezzenek a bankok, nem kell munkáltatói igazolás. Azt azonban fontos tudni, hogy valamilyen igazolás mindenképpen szükséges. Általában ez a 3-6 havi bankszámlakivonat alkalmazottként. Amennyiben nem alkalmazottként veszi fel a hitelt, az alábbi lehetőségei vannak:

  • Nyugdíjasként elég bevinni a nyugdíjigazolványt (törzslapot) a bankba, vagy 3 havi nyugdíjszelvényt, ha nem saját bankjánál intézi a hitelt és a bank nem látja a bankszámlakivonaton, hogy hozzájuk érkezik nyugdíja.
  • Vállalkozóként a NAV-tól kell kérni előző évi jövedelemigazolást és egyes esetekben a pénzintézet kérhet a vállalkozásról NAV 0-s igazolást is, hogy nincs köztartozása, adótartozása.

Ha a bank nem látja biztosítottnak a hitel visszafizetését, fedezetet és kezest is rendelhet a hitelszerződéshez, vagy amennyiben a hitelcélt többen használják fel és indokolt, adóstárs bevonásával biztosíthatja a hitel visszafizetését.

A tájékoztatás nem teljes körű. A személyi kölcsön termék feltételeit és a hiteldíj mértékét a hirdetmény tartalmazza.

Online kamatkedvezményt nem tartalmazó, akciós személyi kölcsön reprezentatív példa: kölcsön összege 500 000 Ft, kölcsön futamideje 36 hónap, ügyleti kamat mértéke 19,99%, Teljes Hiteldíj Mutató (THM) értéke 22,2%, hitelkamat típusa fix, havi törlesztőrészlet 18 650 Ft, kölcsön teljes díja 171 400 Ft, fizetendő teljes összeg (törlesztőrészletek összege) 671 400 Ft.

Online kamatkedvezményt tartalmazó, akciós személyi kölcsön reprezentatív példa: kölcsön összege 500 000 Ft, kölcsön futamideje 36 hónap, ügyleti kamat mértéke 18,99%, Teljes Hiteldíj Mutató (THM) értéke 21,0%, hitelkamat típusa fix, havi törlesztőrészlet 18 392 Ft, kölcsön teljes díja 162 112 Ft, fizetendő teljes összeg (törlesztőrészletek összege) 662 112 Ft.

Online kamatkedvezményt nem tartalmazó, akciós személyi kölcsön reprezentatív példa: kölcsön összege 3 000 000 Ft, kölcsön futamideje 60 hónap, ügyleti kamat mértéke 15,99%, Teljes Hiteldíj Mutató (THM) értéke 17,5%, hitelkamat típusa fix, havi törlesztőrészlet 73 293 Ft, kölcsön teljes díja 1 397 580 Ft, fizetendő teljes összeg (törlesztőrészletek összege) 4 397 580 Ft.

Online kamatkedvezményt tartalmazó, akciós személyi kölcsön reprezentatív példa: kölcsön összege 3 000 000 Ft, kölcsön futamideje 60 hónap, ügyleti kamat mértéke 14,99%, Teljes Hiteldíj Mutató (THM) értéke 16,3%, hitelkamat típusa fix, havi törlesztőrészlet 71 682 Ft, kölcsön teljes díja 1 300 920 Ft, fizetendő teljes összeg (törlesztőrészletek összege) 4 300 920 Ft.

Egy hozzászólás a(z) “Gyorskölcsön munkáltatói igazolás nélkül 2020” című bejegyzéshez

[…] Gyorskölcsön: A gyorskölcsön a személyi kölcsönnel ellentétben kisebb összegű (1 millió forint alatti) hitel. Ezeket általában hamar meg lehet kapni, de manapság már olyan személyi kölcsön is van, ami 24 órán belül folyósításra kerül, ezért nem csak a gyorskölcsönt nevezhetjük “gyorsnak”. […]

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.